Bordje voetbal de dobbelsteen2.0
 

Algemeen

Hier vindt u algemene informatie over Libertad. Uiteraard komen hier de missie en visie aan bod, maar ook praktische zaken zoals schooltijden, ouderbijdrage en kinderopvangmogelijkheden. Hieronder worden de verschillende zaken kort ingeleid, voor een uitgebreidere toelichting klikt u op "lees meer" of links in het menu.

 

Missie & Visie

Libertad biedt een uitnodigende leeromgeving waarin op basis van vrijheid, gelijkwaardigheid, respect en vertrouwen, leerlingen van 12-18 jaar hun eigen leerweg kunnen gaan, hun Ik kunnen ontdekken, ontwikkelen en bekrachtigen. 

Lees meer: Missie & Visie

Aannamebeleid

Libertad is een school voor leerlingen van 12 tot 18 jaar.

Lees meer: Aannamebeleid

Openingstijden

De school is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, van 8.30-15.00 uur. Op woensdag zijn we gesloten.

Lees meer: Openingstijden

Ouderbijdrage

Een schoolgaande leerling kost ongeveer € 10.000 per jaar. Libertad is een particuliere school en ontvangt (nog) geen subsidie van de overheid. Dit vraagt een investering van ouders en ook van begeleiders en vakdocenten. Begeleiders en vakdocenten ontvangen geen volwaardig salaris maar een onkostenvergoeding.

Ouders betalen per leerling: € 3.600,- per jaar, in 12 termijnen van € 300,-, te voldoen per 1e van de maand. Er wordt een eenmalige borg van € 300,- gevraagd.

Er zijn een aantal kortingsregelingen:
· Voor de tweede leerling uit hetzelfde gezin geldt een korting van € 300,- per jaar, voor de derde leerling € 600,- per jaar. Vanaf de vierde leerling hoeft niet meer te worden betaald.
· Bij vooruitbetaling per kwartaal betaalt u € 875,- per kwartaal (korting van € 100,- op jaarbasis)

Boeken

Meer lezen over democratisch onderwijs? Dat kan in dit boek over de Sudbury Valley School, de eerste Democratische School ter wereld, opgericht in 1968 of in Leren? Natuurlijk! door Maaike van Mourik. Je kunt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor €20,- een gedrukt exemplaar bestellen. De download wordt door haar gratis ter beschikking gesteld.

Onderwijs blogger Ilja van Bemmel van Vrij-natuurlijk zegt erover:
"Dit boek van Maaike van Mourik is een nieuw standaard werk over democratisch onderwijs in Nederland. Het geeft een beeld waarin alle democratische scholen zich kunnen herkennen. En het slaat de noodzakelijke brug naar het publiek dat nog geen kennis heeft van dit onderwijs en doet dit op overtuigende wijze. Een aanrader!”

Social Media

Volg ons op Twitter

Like ons op facebook

Foto's

Wil je een indruk krijgen van wat we zoal doen, kijk dan op onze fotopagina.