Bordje voetbal de dobbelsteen2.0
 

Algemeen

Hier vindt u algemene informatie over Libertad. Uiteraard komen hier de missie en visie aan bod, maar ook praktische zaken zoals schooltijden, ouderbijdrage en kinderopvangmogelijkheden. Hieronder worden de verschillende zaken kort ingeleid, voor een uitgebreidere toelichting klikt u op "lees meer" of links in het menu.

 

Schoolgids Libertad 2018-2019

Wil je een exemplaar ontvangen van de schoolgids, stuur dan een mail naar info@libertad-breda.nl. Wij sturen je dan z.s.m. een exaemplaar via de mail.

ANBI

Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Dit kan fiscale voordelen bieden met betrekking tot de aftrekbaarheid van giften. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. Om aangewezen te worden als ANBI moet een instelling voor de belastingdienst een aantal zaken publiceren op haar website.

Overzicht gegevens

Beleidsplan

Financiële verantwoording

Klachtenregeling

Schoolgids 2018-2019

email info@libertad-breda.com voor de schoolgids

Missie & Visie

Libertad biedt een uitnodigende leeromgeving waarin op basis van vrijheid, gelijkwaardigheid, respect en vertrouwen, leerlingen van 12-18 jaar hun eigen leerweg kunnen gaan, hun Ik kunnen ontdekken, ontwikkelen en bekrachtigen. 

Register to read more...

Aannamebeleid

Libertad is een school voor leerlingen van 12 tot 18 jaar.

Register to read more...

Schooltijden

De school is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, van 8.30-16.00 uur. Op woensdag zijn we gesloten.

Leerlingen zijn minimaal 24 uur in de week op school aanwezig. Zij mogen zelf bepalen hoe laat ze komen en hoe laat ze weggaan.

Register to read more...

Ouderbijdrage

Een schoolgaande leerling kost ongeveer € 10.000 per jaar. Libertad is een particuliere school en ontvangt (nog) geen subsidie van de overheid. Dit vraagt een investering van ouders en ook van begeleiders en vakdocenten. Begeleiders en vakdocenten ontvangen geen volwaardig salaris maar een onkostenvergoeding.

Ouders betalen per leerling: € 3.600,- per jaar, in 12 termijnen van € 300,-, te voldoen per 1e van de maand. Er wordt een eenmalige borg van € 300,- gevraagd.

Er zijn een aantal kortingsregelingen:
· Voor de tweede leerling uit hetzelfde gezin geldt een korting van € 300,- per jaar, voor de derde leerling € 600,- per jaar. Vanaf de vierde leerling hoeft niet meer te worden betaald.
· Bij vooruitbetaling per kwartaal betaalt u € 875,- per kwartaal (korting van € 100,- op jaarbasis)

YouTube kanaal

Check hier ons YouTube kanaal.

Boeken

Meer lezen over democratisch onderwijs? Dat kan in dit boek over de Sudbury Valley School, de eerste Democratische School ter wereld, opgericht in 1968 of in Leren? Natuurlijk! door Maaike van Mourik. Je kunt via maaike@natuurlijkleren.net voor €20,- een gedrukt exemplaar bestellen. De download wordt door haar gratis ter beschikking gesteld.

Onderwijs blogger Ilja van Bemmel van Vrij-natuurlijk zegt erover:
"Dit boek van Maaike van Mourik is een nieuw standaard werk over democratisch onderwijs in Nederland. Het geeft een beeld waarin alle democratische scholen zich kunnen herkennen. En het slaat de noodzakelijke brug naar het publiek dat nog geen kennis heeft van dit onderwijs en doet dit op overtuigende wijze. Een aanrader!”

Social Media

Volg ons op Twitter

Like ons op facebook